Wat is mijn doel: Mensen met een handicap, ouderen of kinderen op een kinderdagverblijf een uurtje zintuig prikkelende en belevingsgerichte activiteiten op maat te bieden.

Waar doen ik het voor: Mensen individueel of in kleine clubjes (2 a 3) aandacht te geven. Uit de sleur halen. Voor kinderen op een kinderdagverblijf kan het een mooie aansluiting zijn op de thema’s van Puk en co.

Wat maakt dat ik dit gelooft: Zie dat mensen door tijdsdruk, weinig personeel, vergeten worden. Of bij kinderdagverblijven telkens het zelfde bij de thema’s gedaan worden.

Waarom bestaat mijn onderneming: Om een stukje plezier te geven aan de dag.

Waarom kom ik hiervoor uit bed: Geeft me energie en is een uitdaging. Maar vooral omdat ik het leuk vind.

En waarom zou het iemand uitmaken: In de zorg willen we het aller beste voor de cliënt/ klant maar door tijdsgebrek, geen inzicht wat die gene leuk vind. Gaat het niet, lopen we tegen een muur.

Op een kinderdagverblijf zijn leidsters steeds het zelfde doen bij de thema’s misschien zat. Ik kan dan een mooie aanvulling zijn.

Waarom kom ik op locatie:  Ik kom op de locatie die voor de cliënt veilig en fijn voelt. Dan kan de cliënt optimaal genieten van het Zintelingmoment. Een locatie moet wel aan een aantal eisen voldoen. Denk aan: water gebruikt, handdoeken, stroom voor radio, tafel, stoel (voor mij en/of cliënt).

Bij een kinderdagverblijf hangt het af van wat voor thema er gaat plaats vinden.

Zit er een patroon in: De indeling kan wisselen. Maar er zitten een paar vaste punten in. Meneer Beer zit op tafel met jas aan en zijn koffertje. We doen eerst de jas uit en koffertje open. Dan weten we welke thema er aan de beurt is. Dan volgt er een verhaallijn en komen de zintuigen 1 voor 1 aan de beurt. De volgorde hierin ligt niet vast. Na afloop gaat meneer beer zijn koffertje dicht doen en zijn jas weer aan.

Op een kinderdagverblijf hoop ik dat puk er is. En dat meneer Beer puk mee kan nemen op avontuur.

Als er nog vragen zijn die er niet tussen staan of niet beantwoord worden op andere pagina’s op de site hoor ik het graag.