• 0647483333
  • info@zinteling.nl

Vraag en antwoord

Vraag en antwoord

Wat is mijn doel: Mensen met een handicap of ouderen een uurtje zintuig prikkelende en belevingsgerichte activiteiten op maat te bieden.

Waar doen ik het voor: Mensen individueel of in kleine clubjes (2 a 3) aandacht te geven. Uit de sleur halen.

Wat maakt dat ik dit gelooft: Zie dat mensen door tijdsdruk, weinig personeel, vergeten worden.

Waarom bestaat mijn onderneming: Omdat stukje plezier, dagbesteding te even en niet vergeten te worden.

Waarom kom ik hiervoor uit bed: Geeft me energie en is een uitdaging.

En waarom zou het iemand uitmaken: In de zorg willen we het aller beste voor de cliënt/ klant maar door tijdsgebrek, geen inzicht wat die gene leuk vind gaat het niet, lopen we tegen een muur.

Waarom kom ik op locatie:  Ik kom op de locatie die voor de cliënt veilig en fijn voelt. Dan kan de cliënt optimaal genieten van het Zintelingmoment. Een locatie moet wel aan een aantal eisen voldoen. Denk aan: water gebruikt, handdoeken, stroom voor radio, tafel, stoelen.

Zit er een patroon in: De indeling kan wisselen. Maar er zitten een paar vaste punten in. Meneer Beer zit op tafel met jas aan en zijn koffertje. We doen eerst de jas uit en koffertje open. Dan weten we welke thema er aan de beurt is. Dan volgt er een verhaallijn en komen de zintuigen 1 voor 1 aan de beurt. De volgorde hierin ligt niet vast. Na afloop gaat meneer beer zijn koffertje dicht doen en zijn jas weer aan.

 

Als er nog vragen zijn die er niet tussen staan of niet beantwoord worden op andere pagina’s op de site hoor ik het graag.

Zinteling

Laat je bericht achter