Wat is zinteling?

Dat is de eerste vraag die bij jou opkomt denk ik. Laat ik daar simpel antwoord op geven.

De naam Zinteling komt van 2 woorden: zintuigen en prikkeling.

Zinteling bestaat uit een thema koffer die activiteiten bevat waarbij elke zintuig word geprikkeld. Dit gebeurt aan de hand van een thema en word aangepast naar kunnen en situatie van de cliënt. Zo wil ik iedereen een geluksmomentje geven. In de koffer zit

meneer beer die het thema verteld en mee gaat op avontuur.

Wie is meneer beer?

Meneer beer is een lieve vrolijke beer die allerlei avonturen beleefd. Hij komt aan het begin van een zinteling uurtje met zijn jas aan en zijn rode koffertje bij zich. Nadat hij zijn jas heeft uitgedaan en hallo heeft gezegd gaan we starten door te kijken naar de hints in zijn koffer. Want ja, wat zou het thema van vandaag kunnen zijn.

Meneer Beer blijft de hele tijd betrokken, op schoot zitten bij een verhaaltje vertellen, samen knutselen, dingen zien of voelen. Allemaal onderdelen die aanbod kunnen komen. Welke thema’s zijn er?

De thema’s zijn erg uiteenlopend. Er zijn vrolijke, leerzame, ook verdrietige of voorbereidend thema’s.

Voorbeelden:

vrolijke thema’s:

          bloementuin, boerderij, circus, feestdagen.

Leerzame:

          Alarm, vies/ schoon, het weer, wateren.

Verdrietig:

          Overlijden, pesten, scheiden, ziek zijn.

Voorbereidend:

          School, ziekenhuis, verhuizen.

Soms kan er een thema uitgesplitst worden, zoals feestdagen er word dan een feestdag gekozen die er aan zit te komen. Denk aan verjaardag, kerst, sinterklaas. Voor een lijst van thema’s verwijs ik u naar de pagina “Thema’s”

Wat is zinteling nog meer?

Ik kan niet alleen

bij kinderen langs die een handicap hebben. Ik kan ook langs komen voor kinderen die geen handicap hebben. Maar vergeet ook de ouderen in onze samenleving niet. Zij hebben ook recht op een geluksmomentje. Daar kan ik thema’s van vroeger aan kaarten. Of als ze het nodig hebben voorbereiden op de verhuizing.

Wil je meer informatie, neem dan contact op. Dat kan via onderstaande manieren.

Namens meneer Beer en mij (Carin) hopen wij dat we een keer langs komen.